NEIX LA COLLA DE JOVES DELS BASTONERS DE SABADELL

 

XVII Diada Bastoners de Sabadell 2014 - Fotos d'Anna Fosch-32

 

Els Bastoners de Sabadell vam celebrar la darrera assemblea de l’any, amb la mirada posada en el 18è aniversari de la colla.

Els Bastoners de Sabadell ens vam reunir dissabte passat, 15 de novembre, al matí al Centre Cívic de Sant Oleguer per dur a terme l’assemblea general, l’òrgan de decisió de l’entitat. Els temes més rellevants de l’ordre del dia eren la modificació de les subcolles, i la Diada del 18è aniversari de l’entitat.

I és que des de fa uns mesos, sobretot arran de l’última Diada bastonera, que va aplegar més de 2000 sabadellencs i sabadellenques a la plaça Doctor Robert, cada cop són més els joves que s’interessen per aquesta dansa. Per això, la junta va proposar una modificació de les colles en les quals està dividida l’entitat per donar cabuda i identitat a aquest nou gruix de balladors. Així doncs, els adults de la colla, que fins ara es dividien en Gran i Mares, ara passarien a ser Joves a partir dels 16 anys, i Grans a partir dels 35. La resta de colles quedarien igual. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

L’altre gran tema de debat a la reunió van ser els actes del 18è aniversari de l’entitat. Un cop feta la valoració de la passada Diada, que resumíem en un èxit a nivell extern, però esgotador a nivell intern, ara tocava plantejar-nos el model de celebració d’enguany. Entre les diverses propostes, van sortir aprovades la repetició del model de diada anterior, a més de recuperar i renovar l’exposició que vam dur al Casal Pere Quart pel 15è aniversari. La inauguració d’aquesta vol ser un acte obert a totes les entitats de la ciutat, més enllà de la ciutadania. Així doncs, la colla ha posat en marxa les comissions de la organització dels actes per definir la cercavila, els espais i els concerts, entre d’altres.

Per últim, també vam decidir fer un gran acte de celebració dels 15 anys del Capgròs del Rodet, que pretèn aplegar el màxim de gent possible en una plaça cèntrica per ballar tots junts el Ball del Rodet, i on també presentaríem una campanya de micro-mecenatge per restaurar el capgròs, malmès pel pas dels anys.

En aquesta mateixa assemblea vam aprovar el pressupost de l’entitat, vam decidir no assistir a la inauguració del nou Passeig pels motius que ja es van exposar, i vam parlar de seguir reivindicant un local que serveixi de seu social i sala d’assaig per a la colla.